OPENINGSCONCERT GUMMARUSFEESTEN LIER
WERELDPREMIERE

Euterpe Baroque Consort & Utopia Ensemble o.l.v. BART RODYNS
Blazersconsort o.l.v. Adam Woolf

Opnieuw opent het schitterende Euterpe Baroque Consort ons seizoen,
ditmaal met een feestconcert in het kader van de grote gummarus-herdenking.
Artistiek leider Bart Rodyns stelde een programma samen met muziek die speciaal voor de Sint-Gummaruskerk geschreven werd door de 18de eeuwse kapelmeesters Willem Gommaar Kennis en Christoffel Drymans. Bart herontdekte heel wat onuitgegeven partituren in de archieven van de kerk en brengt deze samen met zijn ensemble, een uitgelezen vocale cast en blazers tot leven.

Dit concert kadert in Musica Divina, een organisatie van het Festival van Vlaanderen-Mechelen en de Provicie Antwerpen, met steun van het IOK, in samenwerking met het Liers Cultuurcentrum de Stad Lier, de Gummarusfeesten en Pro Musica Lier.

WILLEM GOMMAAR KENNIS
Salve Regina (wereldpremière)
Te Deum (wereldpremière)
Magnificat (wereldpremière)
Triosonate opus 2 nr. 1
Vioolsonate opus 3 nr. 6

CHRISTOFFEL DRYMANS
Lamentatio prima in coena Domini
(wereldpremière)

Gummarus van Lier, patroonheilige van fracturen en gebroken harten, is al een tijdje niet meer onder de levenden. Maar dat mag ons niet beletten om hem een feestelijk concert aan te bieden. In de kerk die aan hem gewijd is. strijken het Euterpe Baroque Consort en het Utopia ensemble neer om enkele vergeten parels van de achttiende-eeuwse kapelmeester Gommaar Kennis en zijn godvruchtige tijdgenoot Christoffel Drymans bij het kaarslicht te houden. Meteen zal duidelijk worden dat deze lokale helden ook op internationaal niveau meekonden.

www.bartrodyns.be
www.eubc.be