Seizoen 2021-2022

Donderdag 11 november 2021| 20.00 | Vredeberg Lier
Requiem | Gabriel Fauré
Studium Corale (NL) &
Ensemble The Party (B)
art.dir : Bart Rodyns
dirigent : Hans Leenders

Zaterdag 29 januari 2022 | 20.00 | Vredeberg Lier
Het Russisch dispuut
Desguinkwartet
Wolfram Van Mechelen – viool
Ludovic Bataillie – viool
Rhea Vanhellemont – altviool
Pieter-Jan De Smet – cello

Zondag 3 april 2022 | 11.00 |
Vredeberg Lier

Pianorecital : 3x Beethoven
Lucas Blondeel

Zondag 29 mei 2022 |  11.00 |
Vredeberg Lier

Simply Wannes
Sofie Vanden Eynde (luit), met Lieselot De Wilde (sopraan), Kevin Van Staeyen (zang en viool) en Peter Verhelst (gitaar en shruti) .
Bewerkingen van de sappige liederen van Wannes Van de Velde.

 

 

De Russische ziel
Desguinkwartet

Wolfram Van Mechelen – viool
Ludovic Bataillie – viool
Rhea Vanhellemont – altviool
Pieter-Jan De Smet – cello

Zaterdag 29 januari 2022 | 20.00 | Vredeberg Lier

Programma :
- Rachmaninov string quartet nr 1
- Tsjaikovsky string quartet nr 2: deel 1 en 2
- Stravinsky: 3 pieces for string quartet
- Rachmaninov string quartet nr 2

Het Desguin Kwartet is een jong ambitieus kwartet uit België dat bekend staat om zijn veelzijdigheid en vaak interdisciplinair te werk gaat. Het is ontstaan aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar ze als kwartet afstudeerden met de hoogste onderscheiding. Het kwartet werd kort daarop geselecteerd voor het Orpheus Instituut voor kamermuziek in Gent en is momenteel lid van de prestigieuze Pro Quartet Academy in Parijs. Ze kregen masterclasses van Günther Pichler (Alban Berg Quartet), Gilles Millet en Guy Danel (Danel Quartet), Tatiana Samouil (Malibran Quartet), Erik Schumann (Schumann Quartet), Razvan Popovici (Raro Ensemble), Lukas Polak (Skampa Quartet), Leo De Neve (Spiegel Kwartet), Francis Reusens (Ensor Kwartet) en het Zemlinsky Quartet.

In 2018 werden ze ‘Artist in Residence’ van vzw SWUK Vlaanderen, in 2019 werden ze lid van ProQuartet Academy in Parijs, in 2020 wonnen ze de Supernova Classics competitie, waarbij ze ook de publieksprijs kregen. Sinds 2021 zijn ze lid van het Internationale ‘Le Dimore Del Quartetto’ netwerk.

Het kwartet werd al uitgenodigd door verschillende prestigieuze evenementen, waaronder het Klarafestival, Klara in deSingel, Festival OdeGand, Festival van Vlaanderen, Arte Amanti Chamber Music Festival, "Festival International de Quatuors à Cordes du Luberon", "La Nuit Européenne des Musées" in Château de Compiègne. Ze treden op in gerenommeerde concertzalen zoals de BOZAR en de Munt in Brussel, deSingel en AMUZ in Antwerpen, de Bijoke en de MIRY-concertzaal in Gent…

Het Desguin Kwartet verscheen live op radiozenders Klara en Musiq3.

Ze deelden reeds het podium met gerenommeerde artiesten zoals bariton en laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd, Werner Van Mechelen, het Tsjechische Zemlinsky Quartet, pianist Florestan Bataillie, cellist Benjamin Glorieux, saxofonist Kurt Bertels en acteurs Stefaan Degand, Ariane Van Vliet en Vic De Wachter. Als Belgisch kwartet werken ze regelmatig met hedendaagse Belgische componisten en creëerden ze werken van Luc Van Hove, Alain Craens, Steven Prengels en Mathias Coppens, die een werk aan hen opdroeg.

"Desguin" verwijst naar de "Desguinlei" in Antwerpen, waar het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen is gevestigd en waar de leden van het kwartet elkaar ontmoetten. Verder was Victor Desguin een arts die actief was tijdens de Eerste Wereldoorlog en humanitaire hulp verleende aan de talrijke oorlogsslachtoffers: een verwijzing naar hun debuuttournee
"In Flanders Fields ".