LIEBRECHT  VANBECKEVOORT
PIANO

Zondag 3 december 2023 | 11.00 | Vredeberg Lier

Als laureaat en publiekslieveling van de Koningin Elisabethwedstrijd in 2007, bouwde Liebrecht Vanbeckevoort een ijzersterke reputatie op als concertpianist. Sindsdien concerteert hij op internationale podia in Europa, Israël, China, Zuid-Korea, Zuid-Afrika, Canada en de Verenigde Staten.

Zijn omvangrijke repertoire reikt van Bach tot vandaag en omvat meer dan 40 met orkest uitgevoerde pianoconcerti van o.m. Bach, Mozart, Beethoven (het integrale werk voor piano en orkest), Chopin, Brahms, Liszt, Grieg, Ravel, Gershwin, Rachmaninov, Tchaikovski, Prokofiev, Shostakovitch, … met orkesten als Antwerp Symphony Orchestra, Brussels Philharmonic, Belgian National Orchestra, Casco Phil, Ataneres Ensemble, l’Orchestre National d’Ile de France, Anhaltische Philharmonie Dessau, Kölner Akademie, Krakow Philharmonie, European Union Chamber Orchestra, Cape Town Philharmonic, Johannesburg Philharmonic, onder leiding van gereputeerde dirigenten als Brossé, Herreweghe, Hrusa, Judd, Kochanovsky, Mazzola, Pehlivanian, Reiland, Tabachnik, Varga, Weller, …

Als toegewijd kamermusicus deelt Liebrecht het podium met gelauwerde artiesten als de violisten Ning Kam, Stella Chen, Tobias Feldmann en Timothy Chooi, pianisten Severin von Eckardstein en Vitaly Samoshko, tenor Thomas Blondelle en cellisten Camille Thomas en Hayoung Choi. Hij is ook lid van het Roeland Hendrikx Ensemble. Samen met jazz-pianist Jef Neve vormt hij een succesvol pianoduo met het programma ‘If Mozart and Monk were brothers’. Vele van deze samenwerkingen kregen een belangrijke plaats in zijn discografie, die inmiddels 14 cd-opnames telt -waarvan een belangrijk deel bij Etcetera Records- en internationaal wordt gewaardeerd en uitgezonden.
Zijn voorliefde voor kamermuziek en zin voor muzikaal ondernemerschap vertaalt zich ook in zijn functie als artistiek directeur van het internationale “Festival Klassiek Leeft” te Knokke-Heist, dat bestaat uit een wintereditie (Vurig) en een zomereditie (Meesterlijk).

Tenslotte werd Liebrecht in 2020 eveneens artistiek directeur van Piano LAB in opdracht van Landcommanderij Alden Biesen. Dit initiatief geniet de steun van de Vlaamse Overheid en profileert zich als een ‘piano-laboratorium’ waar een ideale biotoop gecreëerd wordt voor creativiteit, de ontwikkeling van vakmanschap, ongebreideld experiment en innovatie.

Liebrecht vervolmaakte zich bij vermaarde pedagogen als Jan Michiels, Menahem Pressler, Russell Sherman en Elissó Wirssaladze en genoot daarnaast waardevolle adviezen van bijzondere persoonlijkheden als Leif Ove Andsnes, Jacques De Tiège, Alexander Korsantia en Hans Leygraf. Hij  is ‘Steinway Artist’ en professor piano aan LUCA School of Arts te Leuven (B). Hij wordt regelmatig uitgenodigd voor masterclasses van Brussel tot Kaapstad en van Boston tot Seoul en is een veelgevraagd jurylid bij diverse pianoconcours. Sinds kort is hij ook reisleider voor Davidsfonds Muziekreizen.

Liebrecht is getrouwd en vader van 4 kinderen. Naast zijn passie voor muziek is Liebrecht een echte familieman en vindt hij rust en ontspanning in sport, tuinieren, koken en lezen.